La Avocat - Conversatie Limba Romana Gratuit Online - Invata Scrierea, Pronuntia, Citirea Singur Rapid Cu / Fara Profesor

Marius: Buna ziua, domnule avocat Rusu.
Avocatul: Buna ziua, Marus, ce mai faci. Am intarziat putin din cauza traficului.
Marius: Nu va faceti griji, e-n regula.
Avocatul: Si partenerul tau?
Marius: George, a da, uite-l, a venit si el.
George: Buna ziua, domnule avocat, Marius….
Avocatul: Buna ziua, putem incepe?
Marius: Sigur, suntem prezente ambele parti contractuale . eu am o firma de transporturi si vreau sa fac un contract cu George , mai exact sa-i inchiriez doua dintre masinile mele pentru a transporta materiale de constructie. Eu vreau 30 % din totalul incasarilor, ok?
George: Da, complet de acord. Sa trecem la contract.
Avocatul: Atunci, sa redactam contractul: firma ‘Transporturi Internationale’, reperezentata de domnul Marius Anghel, in calitate de administrator unic, se obliga sa puna la dispozitia domnului George Anton, doua camioane de 10 tone pentru transportul materialelor de constructie.
Obligatiile partilor contractuale: domnul Anghel, proprietarul are urmatoarele obligatii: sa puna la dispozitia clientului, domnul George Anton, doua camioane in stare foarte buna de functionare.
- Domnul George Anton e obligat sa mentina cele doua camioane ale proprietarului intr-o stare foarte buna de functionare si sa prezinte, la sfarsitul lunii, toate facturile si chitantele referitoare la incasarile obtinute in luna de-abia trecuta; domnul George Anton e obligat sa cedeze 30% din totalul incasarilor, si sa verse suma datorata intr-un cont current al domnului Anghel, intr-un interval de 5 zile de la inceputul lunii urmatoare.
Perioada contractului: prezentul contract se incheie pe o perioada de 6 luni.
Modalitati de plata: varsamantul celor 30 de procente se va afce intr-un cont current deschis la Banca Transilvania, in euro, in intervalul mentionat mai sus. Pentru fiecare zi de intraziere a platii se percepe o suma de penalizare de 1% din suma totala datorata. Acum, ambele parti trebuie sa semneze, domnule Anghel, domnule Anton, va rog…
Marius: Aici, e bine, nu , toate cele trei copii.
Avocatul: Da, va rog, acum dvs. domnule Anton….
Marius: Va multumesc, domnule avocat pentru timpul dvs.
Avocatul: E datoria mea, eu va multumesc, o zi buna!
Marius: La revedere!
Mai nouă Mai veche
Participați la conversație (0)
Trimiteți un comentariu
comment url