Cu avionul - Dialog Limba Romana Gratuit Online - Invata Scrierea, Pronuntia, Citirea Singur Rapid Cu / Fara Profesor

In aeroport

Maria: Buna ziua, doamna.

Functionara: Buna ziua, pasaportul si biletul dvs. va rog.

Maria: Uitati.

Functionara: Sa vedem, zborul spre Paris. Oh, din pacate avionul are o ora intarziere.

Maria: Nu e posibil asa ceva.

Functionara: Da, din cauza conditiilor meteo. Dar, nu va faceti griji, putem face controlul de rutina.

Maria: Ce bine!

Functionara: Bagajele, va rog. Sa vedem, doar un bagaj de mana.

Maria: Da, doar acesta. E o calatorie in interes de serviciu de o zi.

Functionara: Pentru bagaj nu trebuie sa platiti nimic, e inclus in pretul biletului. Totul e in regula. Uitati biletul de imbarcare si pasaportul. Mergeti la poarta doi. Calatorie placuta!

Maria: Multumesc.

In avion

Stuardeza: Bine ati venit la bordul cursei avionului 543 spre Paris, doamnelor si domnilor. Dorim sa va aducem la cunostiinta detalii legate de dotarile acestui avion: fiecare scaun are o centura de siguranta care trebuie cuplata. Observati cum se cupleaza, regleaza si decupleaza aceste centuri. Pentru siguranta dvs, va rugam sa mentineti cuplate centurile de siguranta pe toata durata zborului cand stati jos. In caz de urgenta, ramaneti la locurile voastre cu centurile cuplate. In caz de depresurizare a cabinei, mastile de oxigen aflate deasupra dvs. vor cadea automat. Puneti-va mastile si respirati normal. In caz de aterizare de urgenta, luati pozitia de siguranta asa cum apare pe pliantele din fata scaunului dvs. In eventualitatea unei amerizari, aveti sub scaune vestele de salvare. Vesta trebuie imbracata asa cum va arata asistentii de zbor, si umflata doar in afara avionului. Va multumim pentru atentie si va uram un zbor placut!
Doriti ceva de baut sau de mancat, doamna?

Maria: Da, va rog, Un pahar de apa si un sandwich.

Stuardeza: Uitati aici, altceva?

Maria: Nu, multumesc.

Dupa doua ore:

Stuardeza: Doamnelor si domnilor, am ajuns la Paris. Avem o temperature de 15 grade si cer senin. Va multumim ca ati ales compania noastra!

Ceilorlalti le-a placut si :---