La Bucatarie - Conversatie Limba Romana Gratuit Online - Invata Scrierea, Pronuntia, Citirea Singur Rapid Cu / Fara Profesor

Ana: Buna, Rodica , ce mai faci, ce pregatim azi de mancare?

Rodica: Azi avem lasagna boloneza, stii cum se face?

Ana: Nu, dar te pot ajuta daca-mi spui reteta. Facem lasagna pt. 6 persoane. Avem nevoie de : 750 de gr de suc de rosii, 100 gr sunca, o ceapa, un morcov, 800 gr carne macinata, jumatate de pahar de vin, 500 gr de lasagna, 500 gr mozzarella, 300 ml sos besamel, 30 gr parmezan, sare si ulei.

Ana: Cum procedam?

Rodica: Taiem mozzarella felii si o punem in frigider pt. a se usca. Pregatim sosul ragύ bolonez razand intr-o oala morcovul cu ceapa impreuna cu sunca taiata cubulete , apoi punem carnea macinata si o stingem cu vin pentru a-i da gust.

Ana: Am inteles , si dupa accea?

Rodica: Adugam sosul de rosii , punem sare si acoperim cu un capac sosul ragύ pe care-l lasam doua ore la foc mic. Cand s-a strans sosul, stingem focul si-l dam la o parte.

Ana: Ce urmeaza?

Rodica: Intre timp, pregatim sosul besamel, topind 25 de grame de unt cu 25 gr faina si 250 ml lapte, mestecam si lasam pe foc pana fierbe. Intr-o tava unsa cu unt varsam un strat de besamel , acoperim cu un strat de lasagna, si apoi cu un strat de ragύ.

Ana: Nu-I deloc greu.

Rodica: Nu, apoi intindem feliile de mozzarella , acoperim cu besamel si pulverizam parmezanul ras.

Ana: Si acoperim din nou cu un strat de lasagna si repetam procedura.

Rodica: Exact. La sfarsit, punem peste lasagna sosul ragύ si besamel ramase si amestecam pana se formeaza un sos rozaliu. Pulverizam lasagna cu parmezanul ramas si o punem la cuptor la 180 de grade.

Ana: Cat o lasam sa se coaca?

Rodica: 30 de minute dupa care o scoatem si o lasam sa se intareasca, inainte de a o felia si a o servi. Ne apucam s-o facem, acum?

Ana: Hai, sunt nerabdatoare!
Mai nouă Mai veche
Participați la conversație (0)
Trimiteți un comentariu
comment url